Díszpolgári címet kapott Illés Fanni (tvkeszthely.hu)

Díszpolgári címet kapott Reziben Illés Fanni. A paralimpiai diadal óta először tudott szülőfalujába látogatni a sportoló. Virágokkal és transzparensekkel köszöntötték. Beszélt a Tokióig vezető útjáról, a sport nehézségeiről és szépségeiről is.

(Fotó: tvkeszthely.hu)

„Büszkeség, hogy egy falunkbéli a világ legmagasabb fokára tudott eljutni. Nem lehet, csak a maximális elismerés hangján szólni a Fanniról. Azt gondolom, hogy az emberi jellemvonásai, a sporthoz való hozzáállása, az eredményei mutatják, hogy aki olimpiai aranyéremig eljut, az mindenképpen jelzi a sporthoz való hozzáállását. És ez minden sportszerető rezi emberben azt gondolom öröm” – mondta el Cserép Gábor polgármester.

A község iskolásai, Fanni egykori tanárai, barátok és családtagok érkeztek a köszöntőünnepségre. Rajtuk kívül Budapestről megérkezett a sportoló szponzora, Kürti Sándor is.

„Mind a kettőnknek a közös kapcsolata, az a Szabó Zoli a tornatanár. Az nekem gyerekkori tornatanárom volt, aki itt lakik Rezi faluban és ő beszélt rá arra, hogy a Fanni megérdemelné a támogatást.”

Az eseményen Fanni egykori tanára idézte fel a gyermekkori emlékeket. Ezt követően egy kisfilmet tekinthetett meg a közönség a sportoló tokiói élményeiből.

A település által adományozható legmagasabb kitüntetéssel, díszpolgári címmel ismerték el a paralimpiai bajnokot. Illés Fanni nagyon meghatódott az elismeréstől, hiszen meglepetés volt számára a cím.

„Nagyon örülök és tényleg, őszintén meghatódtam, hiszen erre nem számítottam tényleg és ennyi emberre meg pláne nem. A díszpolgári címre egyáltalán nem. De nagyon örülök, hogy itthon lehetek. Talán most lesz egy kis időm végre megnyugodni, mert az elmúlt időszak nem arról szólt, hogy én nyugodtan éljem a mindennapjaimat, de most végre hazajöttem pihenni.”

A köszöntőünnepséget követő pódiumbeszélgetésen a sportoló elmondta, sok nehézséggel küzdött meg, de mindig fel tudott állni, soha nem adta fel. Ennek is köszönhető a most megszerzett aranyérem. Novembertől a világbajnokságra készül. Elmondta, egyelőre még kérdéses, hogy elindul-e 3 év múlva még egy paralimpián, hiszen anyai örömök elé szeretne hamarosan nézni párjával, aki egyben edzője is – adta hírül a Keszthelyi TV.

(Fotó: tvkeszthely.hu)


TOVÁ