Díjazták a keszthelyi KÖVET Egyesület fenntartható fejlődést támogató munkáját (zaol.hu)

Díjat kaptak közösségfejlesztő tevékenységükért, energiahatékonysági beruházásokat ösztönző programokat indítanak és konferenciát rendeznek a fenntartható fejlődésről – ezek az aktualitások a KÖVET Egyesület a Fenntartható Fejlődésért nevű szervezet életében. Mindezeket sajtótájékoztatón ismertették a közelmúltban.

Dr. Tóth Gergely, a KÖVET Egyesület főtitkára mutatta be a 23 éve működő szervezetet. Kezdeti tervük az volt, hogy a vállalatokat környezettudatossá tegyék, majd a társadalmi felelősség növelését és a fenntartható gazdálkodás elterjesztését is célul tűzték ki. A KÖVET munkája elismeréseként a napokban az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Hozzáadott Helyi Érték Díját érdemelte ki a Legjobb közösségfejlesztő társadalmi vállalkozás kategóriában.

Dr. Nagy Zita Barbara, a KÖVET igazgatóhelyettese ennek kapcsán a társadalmi, vállalati és magánszférát is érintő programjuk közül kiemelte a nyári egyetemet, melyen a fenntarthatóság mellett elkötelezett érdeklődők vesznek részt évről évre. Új, HETES, azaz a Helyi Energiatakarékossági Együttműködések Segítése című projektjüket Gáspár Attila programvezető ismertette. A német környezetvédelmi minisztérium felhívásához csatlakozva indítanak programot Zala és Somogy megyében. A KÖVET befektetőket keres – a tervek szerint egymillió eurós keretösszegre – majd egy közösségi bank folyósítja a támogatásokat energiahatékonysági beruházásokra.

Herner Katalin, a KÖVET ügyvezető igazgatója pedig arról a december eleji konferenciáról szólt, melyet Zalakaroson rendeznek meg „Az ENSZ Fenntarthatósági Fejlődési Célok jelentősége a magyar vállalatok és települések számára” címmel, melyre minden érdeklődőt várnak – írja a zaol.hu.