Dél-balatoni Szedd magad őrület (sonline.hu)

Idén is számos Szedd Magad gyümölcsös kert várja a friss gyümölcsök kedvelőit Somogy megyében. A sonline.hu néhány remek dél-balatoni helyszínt ajánl azoknak, akik sokra értékelik a saját kezűleg szedett, friss gyümölcsök ízét, főleg, ha olcsóbb is a piacinál, boltinál.

 

Szőkedencsen vár minket az Áfonya Kert, ahol június 30-tól augusztus 15-ig szedhetjük a friss áfonyát. Az organikus termesztésű, vegyszermentes áfonya nemcsak finom, hanem egészséges is. Szedés után hazaérve készíthetünk belőle frissítő smoothie-t, süthetünk áfonyás muffint, vagy egyszerűen csak élvezhetjük a friss gyümölcs ízét. Az Áfonya Kert Szőkedencsen, a Fő u. 178. szám alatt található, a 30/875-0233-es telefonszámon kérhetünk bővebb információt.

Balatonbogláron július 1-től július végéig érlelődik a sárgabarack. Ezt a lédús gyümölcsöt nem csak frissen fogyaszthatjuk, hanem kiváló alapanyag lekvárokhoz és süteményekhez is. Mi lenne, ha idén házi baracklekvárt készítenénk? Nincs is jobb, mint a saját készítésű lekvár reggelire. Keressük fel Balatonbogláron a Kossuth Lajos utcában található kertet, ahol a 30/456-7890 telefonszámon érdeklődhetünk.

Fonyódon július 10-től augusztus végéig szedhetünk őszibarackot. Ez a gyümölcs tökéletes friss salátákhoz, gyümölcslevekhez vagy akár befőttekhez. Vagy próbáljunk ki valami újat: grillezett őszibarackot mézzel, fahéjjal és egy adag hűsítő vanília fagylalttal – egy különleges desszert, amit biztosan mindenki imádni fog. Az őszibarack Fonyódon, a Petőfi Sándor utcában vár minket, és a 30/123-4567 telefonszámon kérhetünk további információt.

Szóládon június végétől július közepéig szedhetünk sárgabarackot. A barackot frissen is fogyaszthatjuk, de miért ne készítenénk belőle házi befőttet, lekvárt vagy süteményt ? Egy kis kreativitással rengeteg finomságot alkothatunk. Szóládon, a Banya Tanyán található kert a 30/941-7335-as telefonszámon érhetjük el, ha előzetesen szeretnénk érdeklődni.

Zamárdiban a Szedd Magad Meggykertben június elejétől július közepéig szedhetünk meggyet. A meggy sokoldalúan felhasználható: készíthetünk belőle meggylekvárt, vagy akár meggybefőttet, de szörpöt is. Mi lenne, ha idén nyáron saját készítésű meggyes süteménnyel lepnénk meg a családot? A Zamárdiban található Meggykertet  a 20/321-9876 telefonszámon érhetjük el.

Balatonlellén az Őszibarackos Kertben július végétől augusztus végéig csak minket vár a fenséges őszibarack. Előzetes bejelentkezés szükséges, hogy biztosan legyen érett gyümölcs a szedés idején. Az őszibarackot nemcsak frissen fogyasztani mennyei élvezet, de kiválóan grillezhető igazi nyári csemege. Az Őszibarackos Kert Balatonlellén, a Rákóczi út 12. szám alatt található, és a 30/987-6543-as telefonszámon kérhetünk időpontot.