December végéig látható a mézes csodák tárlata Tapolcán (veol.hu)

Nyolcadszor rendezték meg a Mézes-mázos Mézeskalácssütő Versenyt és Kiállítást a Hotel Pelionban, minden eddiginél nagyobb érdeklődés mellett. A kiállítás december 29-ig látogatható.

Ezúttal közel 700 ezer forint értékben találtak gazdára jutalmak. Az egyéni és csoportos, felnőtt és gyermek kategóriában 1300-an neveztek a versenyre. Indultak a megmérettetésen óvodai, iskolai csoportok, családok, intézmények is. Az alkotások mindegyike szorgalomról, kitartásról és kreativitásról árulkodott.

Dobó Zoltán polgármester megnyitójában méltatta mindazok tevékenységét, akik munkájukkal hozzájárultak a verseny és kiállítás sikeréhez. – Minden évben fejlődik a kiállítás, olyan dolgokat valósítanak meg mézeskalácsból, amilyeneket építőanyagból sem lenne könnyű kivitelezni – mondta a polgármester.

A zsűri döntése szerint a felnőtt kategória legszebb alkotását Kovács Pálné készítette, gyermek egyéniben Pálosi Laura, Pálosi Levente és Szörtsey Lili munkája tetszett leginkább a zsűrinek. Az óvodások közül a Szivárvány tagintézmény Pillangó csoportja vette át az első helyért járó díjat. A kisiskolások kategóriájában a Bárdos iskola Kazinczy tagintézménye 4/a osztálya alkotta a legszebbet, a középiskolás indulók között a Gönczy Pál szakközépiskola és szakiskola 1/9. osztálya érdemelte ki az első helyet. Család és felnőtt csoport kategóriában a Nagy Dézsi család és a Puskás-Bogdán család vehetett át jutalmat – olvasható a veol.hu-n.