Csütörtökön indul az első Balaton Fesztivál Balatonkenesén (mti)

Csütörtökön indul az első Balaton Fesztivál Balatonkenesén, ahol tizenhat fellépő és családi programok is várják az érdeklődőket vasárnapig.

“Olyan fesztivált szerettünk volna létrehozni, amely a családoknak is szól. Az ingyenes programsorozaton a sztárfellépők mellett különféle családi programok is várják az érdeklődőket” – hangsúlyozta Bagi Péter, a fesztivál szóvivője az M1 aktuális csatorna szerdai adásában.
Elmondta, hogy a Széchenyi parkban tartandó fesztivál nyitónapján rapcsapatok, a Sub Bass Monster, az Animal Cannibals és az Akkezdet Phiai adnak koncertet, míg pénteken a rocké lesz a főszerep. Fellép az Élő Zene Fesztivál régiós nyertese, a veszprémi Queen’s Land, az ír rockot játszó Firkin, a 45 éves Lord valamint a Reckless Roses.
Szombaton retro bulit tartanak a Groovehouse, az UFO, a Kozmix és két népszerű dj, Náksi és Dominique részvételével.
Vasárnap napközben gyermekműsorokkal és a Varnyú Countryval, valamint a Mokka Tribute együttessel várják a közönséget. Este a Republic és a Balkan Fanatik zenél.
A zenei programok mellett a street food utca kínálatából és az ország minden tájáról érkező kézművesek portékáiból is válogathatnak az érdeklődők. A hagyományos fesztiválételek és különleges street food kínálat mellett a látogatók megkóstolhatják a kézműves és kisüzemi sörfőzdék, pincészetek és pálinkaházak termékeit is.
De olyan ételeket is kínálnak majd mint a füstölt pisztráng vagy fagyival töltött kürtős kalács – tette hozzá Bagi Péter.