Csukás István: kérem a Jóistent, adjon időt mindenre (blikk.hu)

Fiatalokat megszégyenítő energiával éli mindennapjait Csukás István: a közkedvelt meseíró korához képest igencsak aktív életet él, hiszen úgy véli, a sok elfoglaltsággal előzheti meg, hogy eltompuljon az agya.

82 évesen alig van néhány szabad perce, annyira tudatosan szervezi meg a mindennapjait Csukás István. A meseíró nagy figyelmet szentel annak, hogy ne tunyuljon el szellemileg, s minden bizonnyal azért is foglalja le magát ennyire, mert elveszítette feleségét.

– Arról nem tehetek, hogy ilyen rövid a 24 óra. Egyszerűen nem férek bele. Mindent elvállalok, mert szeretek dolgozni, utána pedig jönnek a halasztáskérések – mesélte a HOT! magazinnak Csukás István, aki igyekszik jól beosztani az idejét, éppen ezért tart attól, hogy beteg lesz, így kiesik a munkából.

– Attól mindig tartok, hogy elkapok valami betegséget, egy kis influenzát, amikor kiesek a munkából két hétre. Össze is omlana a világom. Pedig igyekszem jól beosztani az időmet. Hosszú évek óta – még, ha nincs is mindig nagy kedvem – mindennap odaülök az íróasztal mögé két-három órára. Ennyi bőven elég a napi munkából, nem is tudnék már többet dolgozni, de szerencsére nem is kell. Nem csak verset, színdarabot, filmet, mesét, verset írok; minden műfaj érdekel, ezzel is karbantartom az agyamat – mondta a magazinnak a közkedvelt meseíró, aki sosem unatkozik, annyi elfoglaltságot talál magának. Ápolja baráti kapcsolatait is, s elmondása szerint nem magányos. Csak arra kéri a jóistent, adjon időt mindenre.