Csúcsminőségű marhahús a Balaton déli partján (portfolio.hu

A Hubertus Agráripari Bt. eredetileg növénytermesztéssel foglalkozott, ezt a tevékenységet egészítették ki állattenyésztéssel. Ma a „termőföldtől az asztalig” koncepcióban működnek a Balaton délnyugati régiójában – írja a portfolio.hu.

Kisvállalkozásokból is lehet sikeres céget építeni Magyarországon. Sok olyan vállalat van, amely egy műhelyből, egy garázsból, vagy egy kisüzemből indult, de mára már tőkeerős, piacán meghatározó, akár nemzetközi szinten is sikereket elérő céggé vált: nevezhetjük őket akár példaképeknek is. Közöttük bőven találunk olyanokat, amelyek nem feltétlenül vannak a gazdasági sajtó fókuszában, nem szólnak róluk a hírek minden nap, de mégis kiemelkedő teljesítményt nyújtanak nap, mint nap. A cikksorozat támogatója a Budapest Bank.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet
A cégcsoport összesen 9 ezer hektár területtel gazdálkodik, melynek harmadán folytat szántóföldi növénytermesztést, 2 ezer hektár területet használ legelőként, és nagyjából ugyanekkora területű erdő tartozik még a hasznosított területeik közé. Árunövény-termesztésre alkalmas ásványi földjeiken főként szemes kukoricát, búzát, valamint ipari olajnövényeket, repcét és napraforgót termesztenek.

Erre épült rá az állattenyésztés: nem csak tenyésztik, 2015-től fel is dolgozzák a szarvasmarhákat. Így egy magasabb termelési értéket tudtak előállítani, ezzel magasabb árbevételt és eredményt is tudott realizálni a cég – mondta a Portfolio-nak Kemény Gábor ügyvezető igazgató.

A cikk folytatása itt elolvasható.