Csopakon mutatják be a Berlini Filmfesztivál közönségsikerét

A francia Petite Maman, egy anya és a lánya varázslatos kapcsolatáról, Magyarországon egyetlen alkalommal a Pont Csopak szabadtéri vetítésén lesz látható július 23-án. 

 

Céline Sciamma rendező kultfilmje a mágikus realizmus elemeivel mesél a gyermekkor varázslatáról, a felnövés nehézségeiről és a szülői szerepekről. A filmet imádták a kritikusok: a 2021-es Berlinálén Arany Medve díjra jelölték, és felkerült többek között a Hollywoood Reporter, a Guardian, A New York Times és a BBC év legjobb filmjeit összesítő listájára is. A vadregényes környezetben játszódó filmet ezúttal egy különleges, a film hangulatához illő helyszínen, egy működő vízimalom kertjében láthatják a nézők.

A július 23-i eseményen a női szerepek és anyaság lesz a központi téma. Ahogyan a Pont Csopak korábbi eseményein, úgy itt is több ehhez kapcsolódó, különleges programot szerveznek a Plul Malom kertjében. Napközben Gáldi-Vinkó Andrea fotóművész Nem megszűntem, csak most valahogy nem vagyok című installációját nézhetik meg, amely hol vicces, hol megható, hol megrázó, hol naturalisztikus módon mutatja be az anyaság kezdeti időszakát.  A gyerekeket pedig a Dániel András mesekönyvéből készült, Mit keresett Jakab az ágy alatt? című interaktív előadással várják délután, a főszerepben Pető Katával és Porogi Ádámmal.

A szervezők célja, hogy egy olyan összművészeti eseményt hozzanak létre a Balaton északi partján, amely minden érzékszervre hat, így tematikus beszélgetésekkel, a programokhoz illő finom falatokkal és csopaki borokkal várják a kikapcsolódni vágyókat.

A programsorozat közönségszervezése a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával jött létre.