Csopak 12-szer – naptárfotó pályázat

Ismét a csopakiak és a Csopakot szeretők képeiből áll össze a település 2017-es naptára. A község ötödik alkalommal hirdette meg naptárfotó-pályázatát, amelyre minden esztendőben többszáz fénykép érkezik a lelkes amatőröktől.

Egy fotópályázat, amelyik nem pénzdíjas, valószínűleg országos ismertséget sem hoz a kiválasztott képek készítőinek, mégis sokat jelenthet egy közösségen belül annak, aki viszontlátja majd alkotását Csopak 2017-es naptárában. A kiírás nem túl szigorú, az alkotói szabadságot nem korlátozza, a megkötés mindössze annyi, hogy a pályamunkák kivétel nélkül Csopakon készüljenek, a település köszönjön vissza róluk – mondta el kérdésünkre Ambrus Tibor, Csopak polgármestere.

A technikai paraméterek szintén nem teljesíthetetlenek: 3 megapixeles felbontás, JPG formátum, továbbá, hogy a pályázók minden kép fájlnevében tüntessék fel, hogy melyik hónaphoz tartozik az adott kép.

A pályamunkákat november 16-ig várják a döntnökök a naptarfoto@csopak.hu e-mail címre. A fényképek előzetes válogatás után  kerülnek fel Csopak közösségi  oldalára, ahol november 18-tól november 30-ig lehet szavazni rájuk.  A legtöbb szavazatot kapott képekből zsűri állítja össze a végleges naptárat.

Az elkészült naptárak kereskedelmi forgalomban nem kaphatók, a község önkormányzata minden csopaki családnak karácsonyi ajándékként adja át.

(14:20)