Csobánci geotúra extrákkal

A Csobáncra invitálják a geo-túrázás szerelmeseit október 22-én, a hétfői munkaszüneti napon. A túra “alapfelszereltsége” sem semmi, hiszen a várrommal koronázott, az ősz varázslatos színeiben pompázó vulkánról mesés panoráma nyílik a Balatonra és a környező tanúhegyekre. Az igazi ínyencek azonban nem érik be ennyivel, ezért a túra olyan további extrákat is tartalmaz, mint az egyik legszebb szőlőhegyi kápolna felkeresése, egy alig ismert kőtenger meglátogatása, továbbá séta Pannon-tó homokfövenyén.

A geotúra során nemcsak meghódítják a várrommal koronázott, mesés panorámát nyújtó vulkáni tanúhegyet, a túrázók, hanem körbe is járják az egykori tűzhányót földtani, történelmi és kultúrtörténeti emlékek után kutatva.

Hogy mik pontosan az extrák? Kiderül a geopark.hu oldalon, a túravezető Sipőcz Zoltán leírásából.

“A Csobáncról leereszkedve felkeressük a Tapolcai-medence egyik legszebb fekvésű szőlőhegyi kápolnáját. Ezután a kevesek által ismert Papsapka-köveket ejtjük útba, amely a Káli-medence kőtengereinek „távolba szakadt” rokona. De meglátogatjuk a langyos vizű Pannon-tavat idéző Kula-domb homokfeltárását is, ahol kis szerencsével rozsdás (nem tévedés) fadarabokra és kagylóhéjakra is lelhetünk. És persze mindezt keretbe foglalja az őszi színekben pompázó, tanúhegyekkel koronázott Balaton-felvidék lenyűgöző látványa. ” – olvasható a weboldalon, ahol a további részletes információk is megtalálhatók.