Csiszta Fürdő is szóba került a parlamentben

Fontos lenne növelni a Balatonhoz legközelebb eső termálfürdő, a Fonyód közelében találtható, egész évben nyitva levő Csiszta Fürdő kapacitását, ennek érdekében szólalt fel az Országgyűlés hétfői ülésén egy képviselő. Kérdésére azt az ígéretes választ kapta, hogy turizmusstratégiában jelentős cél a gyógyfürdők fejlesztése. (A fürdő november végéig 9-18 óra között, december 1-től 11-17 óra között tart nyitva)

 

Az MTI tudósítása szerint Móring József Attila (KDNP) az Országgyűlés hétfői ülésén a kérdések órájában arról beszélt, hogy a Somogy megyei Csiszta Fürdő hidrokarbonátos, kénes gyógyhatású melegvize számos egészségügyi probléma kezelésében segít. A fürdő kapacitásának növelése több szempontból is fontos lenne, ugyanis a szezon nyújtásában, a holtszezon megrövidítésében is szerephez juthat – emelte ki. Hozzátette, hogy a fürdő közel van a Balatonhoz, kerékpárral, vasúton, vagy autóval is megközelíthető.

Latorcai Csaba államtitkár hangsúlyozta, hogy a Balaton üdölőkörzet az Országos Fejlesztési és Területfejlesztési Koncepcióban (OFTK) kiemelt fejlesztési térség.
A politikus felhívta a figyelmet, hogy a 2030-ig szóló turizmusstratégia is jelentős célként kezeli az egészségturizmust és ezen belül a gyógyfürdők fejlesztését. A kormány szándéka lehetőséget biztosítani a gyógyfürdőkhöz, fürdőkhöz, gyógyhelyekhez kapcsolódó szolgáltatások fejlesztéséhez – emelte ki.