Club Aliga is téma volt a parlamentben (mti)

Club Aliga is szóba került az Országgyűlés hétfői ülésén. A Balatonvilágoson még állami kezelésben lévő tízhektáros terület jövőjéről kérdezte az illetékes tárca nélküli minisztert az egyik ellenzéki képviselő.

A jobbikos Potocskáné Kőrösi Anita hangsúlyozta: a kikötő bérlője már jelezte, hogy le kívánja zárni a mólót, ezzel a szabadparti sétányt is, így a helyiek nem járhatnak be oda.

Fónagy János, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár közölte: a magyar állam még nem döntött a Club Aliga sorsáról, az ingatlanok egy részére az önkormányzat ingyenes tulajdonba vételi kérelmet nyújtott be, de ezek még nem zárultak le, a területről más féllel nem tárgyalnak.

(A Club Aligáról szóló, fotókkal illusztrált korábbi cikkünk itt olvasható.)

 

Kedvező adatok a balatoni turizmusról

A napirend utáni felszólalások között Fenyvesi Zoltán (Fidesz) a balatoni turizmus kedvező adatait ecsetelte. A Balaton-felvidék Budapest után a második leglátogatottabb térsége Magyarországnak, az idelátogatók többsége magyar turista – jegyezte meg. Idén az első kilenc hónapban 1,7 millió vendég 5,3 millió vendégéjszakát töltött a balatoni térség kereskedelmi szálláshelyein – közölte, hozzátéve: jó esély van, hogy az idei év még jobb lesz, mint a tavalyi volt.