A tűzijátékok mellőzését kérik az állatok védelmében Balatonfüreden

Az állatvédelem jegyében az Arácsért Alapítvány civil kezdeményezést indított. Kérik, hogy a környezetünkben élő állatok érdekében szilveszterkor mindenki mellőzze az otthoni tűzijátékot, inkább csak a pezsgők durranjanak. A pirotechnikára szánt összeget jótékonysági célra fordítsák.

(Forrás: balatonfured.hu)

Az Arácsért Alapítvány jövő évi rendhagyó naptára a körülöttünk élő állatokat mutatja be, ezáltal is szeretnénk felhívni a figyelmet az állatvédelemre, az élet iránti tiszteletre. Mindehhez szervesen kapcsolódik a szilveszteri felhívásunk, hiszen tudjuk, a szilveszter éjszaka a számtalan tűzijáték miatt a házi kedvenceink számára maga a rettegés. Ezért kezdeményezzük, hogy a szilveszteri házi tűzijátékok helyett jótékonysági célra fordítsuk az erre szánt összeget

–  mondta a balatonfured.hu-nak  Fabacsovics Zoltán, az Arácsért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A kezdeményezéshez csatlakozó első 25 jelentkező ajándékba kapja az Arácsért Alapítvány 2021-es falinaptárát, továbbá valamennyi, december 20-ig beérkező jelentkező sorsoláson vesz részt, melynek nyertese ajándékba kap egy palack Kemendy Arács Zenit Brut Nature pezsgőt, hogy szilveszterkor valóban csak a pezsgő durranjon.

Az alapítvány kéri, december 20-ig jelentkezzenek mindazok akik vállalják, hogy idén szilveszterkor otthon nem gyújtanak tűzijátékot, a tűzijátékra szánt összeget jótékony célra, például állatvédelmi szervezetek támogatására  fordítják valamint december 20-30. között népszerűsítik a kezdeményezést a közösségi fórumokon.

(A jelentkezést az aracsertalapitvany@gmail.com e-mail címre várják)