Cimbalom, bajuszos Dúdoló és Bajusztrófeák a Káli-medencében (veol.hu)

Szombaton Mindszentkállán egy igazán különleges program várja az érdeklődőket – az elmaradhatatlan kézműves foglalkozással kísérve –, ugyanis 16 órától a cimbalom kerül a kékkúti Kőkút Kert vendéglő jóvoltából a Kőfeszt Folkklub középpontjába. 

A Tárkány Trió A cimbalomprímás című interaktív és ismeretterjesztő koncertje már attól is különleges, hogy a a magyar népi cimbalommuzsika egyetlen művelője a zenekar. Finom magyar cimbalommuzsika brácsa és bőgő kísérettel – mindezt Tárkony-Kovács Bálint „fejtágításával”, amelynek révén megismerhetjük a cimbalmot, megtudhatjuk, hogy miért ez az egyetlen igazán magyar hangszerünk, kik voltak a cimbalomprímások, mi a cimbalom története. Hiszen mindenki sejti, hogy a cimbalom az hungarikum, de senki sem tudja pontosan miért és hogyan – írja a veol.hu.

Vasárnap, október 15-én pedig a bajuszok kerülnek fókuszba, hiszen a Folkklub extrában Navratil Andrea Dunántúli bajuszos Dúdolója kezdődik 16 órától a kővágóörsi művelődési házban, mintegy felvezetve a Káli Kövek Közhasznú Alapítvány Képzőművészeti Klubjának Bajusztrófeák című kiállítását, amelyen a népszerű kővágóörsi állatorvos, Szabó Béla fotóiból láthatunk széles válogatást. A megnyitón Mayer István és Szabó Balázs működik közre, míg a tárlatot az alapítvány alapítója, Csúri Ákos nyitja meg.