Chuck Norris adománya megérkezett a Balatonra

Chuck Norris már nincs Budapesten, de a karitatív színész beszédének hatására  jótékonysági cunami tört ki a Balaton körül. Ennek köszönhető, hogy egy kisebb település minden egyes gyereke kapott ajándékot karácsony előtt. A színész mellett egy balatoni mesehőst, Füred Kapitányt és híres séfeket is bevontak az akcióba. A jelenleg is zajló ajándékozási cunami célja, hogy a gyerekek és a szülők figyelmét felhívják arra, hogy a szolidaritásra karácsony után is szükség lesz.

Az amerikai színész egy karate ruhát küldött egy Siófok közeli iskolába (Nagyberény), ahol egy negyedik osztályos kisfiú most kapta meg az ajándékot. A ruha övét még kézjegyével is ellátta a filmsztár! Chuck Norris ajándéka mellett, a Baptista Szeretetszolgálat küldött a kisfiúnak csomagot, téli cipőt és sok sok csokoládét is hazavihetett a gyermek! E mellé, játékokat is kapott, amelyeket a balatoni mesehős, Füred Kapitány segítségével juttattak el neki.
A hír hallatán a balatoni hajósok is gyűjtésbe kezdtek. Annyi ajándékot gyűjtöttek össze a Balatoni Hajózási Zrt. dolgozói, hogy a Siófok környékén található kistelepülés szinte minden óvodásának és iskolásának jutott karácsonyi ajándék! Chuck Norris csomagja mellett, a finn Mikulás és a Mikulásgyár közös ajándéka is a napokban  érkezett a Balatonra. Ezt Balatonszárszó könyvtárába vitte Füred kapitány. A könyvet  Joulupukki és Zsolnai Endre, a Mikulásgyár szervezője is dedikálta.
A balatoni mesehős körül szerveződő akcióhoz csatlakozott a Magyar Vöröskereszt is, amely olyan csokoládékat küldött a gyerekeknek, amelyre az önkéntességgel és szolidaritással kapcsolatos szlogeneket írtak. Ezeket Siófokon, és Balatonszárszón osztotta ki Füred Kapitány. Az akcióhoz csatlakozott az UNICEF bajnoka, Kolosi Beáta és a híres meseíró, Csapody Kinga is, akik olyan mesekönyveket küldtek Füred Kapitány akciójára, amelyek segíthetik a gyerekeket abban, hogy kitartóvá váljanak az élet viszontagságaival szemben. A könyvek és édességek mellé, zenei csemegéket is kaptak a gyerekek, hiszen Füred Kapitány akcióját a Virtuózok című tehetségkutató szervezői is támogatták. Ők komolyzenei CD-ket küldtek a Balatonra.

Egy vendéglátóegység is csatlakozott az akcióhoz. A kultikus, füredi Neked Főztem Bisztró és a Hotel Aura séfjei elképzelték azt, milyen süteményt enne Chuck Norris, ha a Balatonon töltené a karácsonyt. Ennek az almás pitének a hozzávalóit írták egy emberi nagyságú receptre, amelyet az utcán láthatnak a járókelők. A mesés süteményt  egészen karácsony végéig kóstolhatják meg a vendégek. A bevételből pedig könyveket és tüzelőt vásárolnak rászorulók számára Füred Kapitány karitatív akcióján belül.