18 gyerek, 48 óra: célba értek a jótékony úszók (veol.hu/hirbalaton.hu)

Kevesebb, mint negyvennyolc óra alatt úszta át a Balatont hosszában a Kis-Pingvin Úszó és Vízilabda Előkészítő 18 gyermeke, és 3 oktatója.  A 77 km hosszúságú táv teljesítésével a Végtaghiányos Gyermekek Alapítványának szeretnének egy tornaterem kialakítására gyűjteni, valamint szeretnék felhívni a figyelmet a természetes vizek megóvásának fontosságára és mozgásra ösztönözni a gyermekeket.

Hétfőn reggel startolt az úszás: 6.30-kor indultak el Keszthelyről és kedden délután negyed 5-kor értek célba mondta a veol.hu-nak az egyik felnőtt úszó, Menczinger Kata.

Az első nap tervezett célja Révfülöp volt, ahol este fél 10-kor kötöttek ki a kísérőhajók, majd másnap, a hajnali 4 órai ébredés után 6 körül indultak tovább. Összesen tizennyolc gyerek szállt be vízbe, a három fő úszóval. A legkisebbek most végezték el az 5. osztályt. Róluk azt is érdemes tudni, hogy mindannyian a Kis-Pingvin klubban úsznak és vízilabdáznak. A résztvevők nagyon remélték, hogy egyáltalán el tudnak indulni, hiszen vasárnap estére megérkezett a hidegfront, ám szerencsére hétfő reggelre olyan idő lett, hogy úszhattak.

A 77 kilométeres távot teljesítő gyerkőcök útját 40 fős stáb és 6 kísérőhajó biztosította. A rendhagyó sportteljesítménnyel a fiatalok a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány sportolóira szeretnék felhívni a figyelmet.