Bringás reggeli a marcali rendőrökkel

A „Bringás reggeli” programhoz csatlakozva várták az érdeklődőket a helyi rendőrkapitányság munkatársai a közelmúltban a a marcali könyvtár előtt. Az országos vagyonvédelmi program keretében kora reggeltől zajlott a kerékpárok regisztrációja.

A regisztrációkor egy fotót és minden szükséges információt rögzítenek kerékpárról, ami egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba kerül. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok, és így azok nagyobb valószínűséggel kerülhetnek vissza jogos tulajdonosaikhoz.

A kétkerekűeket egy „BIKESAFE Regisztrált kerékpár” feliratú matricával is ellátták.

A régóta sikeres vagyonvédelmi program célja, hogy az állampolgárok számára lehetőséget biztosítson értékeinek megóvására. A biciklik azonban csak akkor vannak biztonságban, ha a tulajdonosok is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tolvajok ne tudják azokat megszerezni – tájékoztatatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a hirbalaton.hu-t.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy a kerékpárt mindig lezárva stabilan álló helyhez – biciklitároló, lámpaoszlop, pózna – kell rögzíteni, lehetőleg jól látható, esetleg térfigyelő kamerákkal megfigyelt helyen.
Amennyiben valaki minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es, vagy 107-es segélyhívó számok valamelyikén.