Bőven akadt dolguk a vízirendőröknek a hét utolsó napján

Bajba került vitorlások és utasaik adták a legtöbb munkát a vízirendőröknek a Balatonon tegnap. Felnőtteket és gyerekeket is partra kellett segíteniük a II. fokú viharjelzés idején. Szerencsére mindenki megúszta nagyobb baj nélkül – tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a hirbalaton.hu-t.

      A balatonfüredi vízirendőrök dél körül, a II. fokú viharjelzés ideje alatt lettek figyelmesek egy kishajóra Balatonfűzfő közelében.  A vízi jármű fiatalkorú vezetője segítséget kért a rendőröktől, mert a vitorlás kormánylapátja eltörött és a hajó irányíthatatlanná vált.  Az egyenruhások a vízijárművet a rajta utazó 17 éves, 14 éves és 11 éves fiúkkal együtt a szolgálati kisgéphajó mellé kötötték és a balatonfűzfői strandnál épségben biztonságba helyezték.

      Alig két órával később már Csopak előtt segítettek egy  a parttól 600 méterre bajba jutott kishajó utasainak, mert a motorra tekeredett kötél, valamint az erős szél és a hullámzás miatt nem tudtak volna eljutni a parthoz. A vitorlást a rajta lévő öt emberrel együtt az alsóörsi kikötőbe vontatták, ahol épségben biztonságba helyezték őket.

      A siófoki vízirendőröknek szintén a II. fokú viharjelzés idején kellett segíteniük egy vitorlás utasainak, mert a vízi jármű árboca eltörött, így Siófok környékén a parttól mintegy 3000 méterre a vízen rekedtek. A rendőrök segítségével ők is biztonságosan partot értek.

Fotó: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.
Fotó: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

(17:20)