Borszakkör indul Balatonfüreden (balatonfured.hu)

A Zelna Borbár és Vinotéka idén nyáron nyitott a Zákonyi Ferenc utca megújuló részén. A Zelna Borászat első, saját borbárjában kap helyet a Füredi Borszakkör, ahol nem csak fogyaszthatjuk a jobbnál-jobb tételeket, de hasznos tudást is szerezhetünk róluk.

Ha valaki állt már tanácstalanul a boltok boros polcai előtt azon gondolkodva, vajon melyik illik a vacsorához, ha hazaérve csak tippelni tudott, hogy melyik pohárba kell tölteni, vagy csak mindig is szerette volna tudni, hogyan kell bort kóstolni, akkor biztosan el tudja képzelni, miről is szól majd a Füredi Borszakkör a Zelnában – írja a balatonfured.hu.

A szakköri foglalkozásokkal egy olyan kóstolósorozat indul, ahol nemcsak dűlőkről, évjáratokról vagy a borvidék jellegzetességeiről esik szó, hanem egészen az alapokig áshatunk. A cél, hogy jó hangulatban sok érdekes információt, a mindennapokban is hasznosítható tudást szerezzünk, a szakmai kliséket messzire kerülve.

Borokat kóstolhatunk – alkalmanként legalább hatot –, de úgy, hogy közben részletesen végigvesszük, mire érdemes figyelni kóstoláskor, hogyan lehet könnyedén elemezni egy bort, mikor milyen pohárból jó kóstolni, hogy tudjuk megkülönböztetni a fajtákat vagy épp hogyan készül a pezsgő.

Februárban és márciusban, összesen négy alkalommal lesz Borszakkör, ahol 2-3 órában egy-egy érdekes témát járhatunk körbe.