Borsos árat kell fizetnie tíz eltitkolt pontyért egy balatoni horgásznak (pecaverzum.hu)

Sorozatban fogta a pontyokat a balatoni horgász, akinél összesen tíz darabot találtak. Egyiket sem írta be a fogási naplóba. Voltak halak, amelyeket a kocsijában rejtegetett. Komoly halvédelmi bírsággal sújtották.

 

Újabb súlyos esetben hozta meg elmarasztaló döntését az illetékes hallgazdálkodási hatóság egy balatoni horgásszal szemben – derül ki a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.) honlapjára feltöltött határozatból, melyet a pecaverzum.hu idéz.

T. V. cserszegtomaji lakos március 2-án a Balatonon, Vonyarcvashegy térségében horgászott, és igencsak jól ment neki, mert kifogott és megtartott tíz darab pontyot, azonban azokat nem vezette be a fogási naplójába.

A pontyok közül hat darabot a mohó horgász autójában találtak meg különböző helyekre elrejtve.

Tettét a Zala Vármegyei Halgazdálkodási Hatóság 485.000 forint halvédelmi bírsággal, valamint 6 hónapos horgászattól való eltiltással büntette.

Ha az összeget elosztjuk a halak számával, akkor azt kapjuk, hogy egy pontyért 48.500 forintot kell fizetnie, ami elgondolkodtató lehet számára, hogy megérte-e.

Az elrettentő erő azonban valakire nem hat, ilyen például Cs. G. balatonlellei lakos is, aki tavaly egyszeri szabálysértésével és négyszeri orvhorgászattal összesen 3.488.789 forintos bírságot kapott, ami mellé 144 hónapos, azaz 12 esztendős eltiltás párosult.