Borongósan indul a november, de nem lesz hideg (Időkép.hu)

Többnyire borongós időre van kilátás a következő napokban a Balatonnál, de időnként azért a nap is előbújik és helyenként akár 20 fok közelében is lehetnek a napi csúcshőmérsékletek az Időkép előrejelzése szerint.

Kedden nyirkos, szürke idővel indult a nap, de napközben már egyre nagyobb területen vékonyodhat el a rétegfelhőzet, és pár órára kisüthet a nap. Tartósabban párás, borongós időre elsősorban az ország északi felén számíthatunk. Eső nem várható, legfeljebb szitálás fordulhat elő. A Dunántúlon helyenként élénk lökések kísérhetik a déli-délnyugati szelet. Délután 12-22 fokra van kilátás, a naposabb tájakon lesz a legmelegebb.

Szerdán egy gyenge hidegfront hatására csökkenhet a ködös területek aránya. Csak kevés helyen alakulhat ki átmenetileg gyenge eső, zápor. Az északnyugatira forduló szelet északon élénk lökések kísérhetik. 14 és 20 fok között alakulhatnak a maximumok.

Csütörtökön reggel még többfelé lehet párás, ködös az idő, de napközben szinte mindenütt feloszlik a köd. Napos és felhős tájak válthatják egymást számottevő csapadék nélkül. Északnyugaton élénk lehet a délkeleti szél. Napközben 13-19 fokra van kilátás.

Pénteken sok felhő lesz felettünk, a Dunántúlon délután helyenként eső, zápor is kialakulhat. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a keleti-délkeleti szél. Kora délután 13-20 fokot mutathatnak a hőmérők. Szombaton a Dunántúlon többfelé eshet az eső, a Dunától keletre viszont a nap is kisüthet rövid időszakokra.