Bográcsozással, fürdőzéssel, napozással és veterán autó börzével telt a majális a Balatonnál (szmo.hu)

Sokan töltötték az ünnepnapot a vízparton – sőt voltak akik a vízben. Mások sportoltak vagy éppen veterán autókat, motorokat csodáltak. A lényeg, hogy a Balatonnál sem kellett unatkozni május 1-jén.

(Fotó: hirbalaton.hu)

Kenesén és Fűzfőn is sokan töltötték május elsejét a tóparton. A majálison volt evés, ivás, de akár bábozhattak is a résztvevők. Sőt, a bátrabbak még a vízben is megmártóztak – írja az szmo.hu.

 

 

(Fotók: Rostásy Szabó Mihály)

Zamárdiban egy elhunyt helyi veterán atléta emlékére rendeztek futóversenyt, amelyen az óvodás korosztálytól kezdve a felnőttekig szép számban indultak futók.

Siófokon régiségeket lehetett vásárolni és veterán autókat, motorokat csodálhattak az érdeklődők. A Siófoki Veterán Jármű Klub tagjai szervezték a programot, a kocsikon kívül számtalan motorkerékpárt is kiállítottak. Veterán korú járművel, vagyis 30 évesnél idősebb motorkerékpárral, segédmotorkerékpárral, és autóval lehetett bemutatkozni. A legtöbb jármű a ’60-as, illetve a ’70-es évekből származott, de akadt a ’30-as, ’40-es évekből való is, több közülük még közúti forgalomban is használható.  A kiállítás  mellett a Dunántúl egyik legnagyobb alkatrész börzéjét is itt tartották.

 

 

 

 

 

 

(Fotók: hirbalaton.hu)