Bivalyfesztivál a Kis-Balatonnál

A Kápolnapusztai Bivalyrezervátum legnagyobb, nyári rendezvényének számít a Bivalyfesztivál, amit 2019. július 6-án, szombaton rendeznek meg 9-18 óra között.

A remek családi programnak ígérkező fesztivál n környezeti neveléssel foglalkozó civil szervezetekkel, kirakodóvásárral, kézműves portékákkal, helyi kistermelők minőségi termékeivel várják a látogatókat. A nap közepén zenés-táncos műsor, is lesz néptánccal, népzenével, dalokkal. Gyerekek számára kézműves játszóház és animátorok kínálnak szórakozási lehetőséget. A helyszínen bivalyhúsból készült ételek vásárolhatók.

A rezervátum a hazánkban őshonosnak számító bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszik, s egyben a faj bemutatásának népszerű központja. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkhoz tartozó bázison a Kis-Balaton élővilágát bemutató kiállítást, bivalytörténeti bemutatót és sétautat alakítottak ki játékos elemekkel, pihenőhelyekkel és kilátópontokkal, ahonnan távcsőből is lehet kémlelni a tájat, és állatsimogatót is kialakítottak.

Google térkép: elérhető itt