Bevezetnék a balatoniságot a szakképzésekbe (hellovidek.hu)

A balatoniság fogalmát alkalmaznák a szakképzésben egy új elképzelés szerint, amelyben leginkább a tóparti vállalkozások munkaerő-piaci igényére fókuszálnának függetlenül attól, hogy az Somogy, Zala vagy Veszprém megyében található. Ehhez a jövőbe mutató tervek szerint egy egységesen kezelt balatoni szakképzés létrehozására lenne szükség. Egy ilyen központ ugyanis garantálni tudná a Balaton régióban működő vállalkozások számára a megfelelő képzettségű és elegendő számú szakembert, de a három megye gazdasági életét is nagyban fellendíthetné.

Az összességében vidékies népsűrűséggel rendelkező balatoni térségben körülbelül 270 ezer állandó lakos él, ami lényegében azt jelenti, hogy a második legnagyobb, majdnem egybefüggő település az országban – írja a hellovidek.hu.  A Balatoni Kiemelt Üdülőkörzet adottságai, gazdasági helyzete és kiemelt szerepe miatt az országos fejlesztési célok elérésében is fontos szerepet tölt be, elsősorban a foglalkoztatás bővítésén és a gazdasági növekedés elősegítésén keresztül. A kormányzati és Európai Uniós források egyik fő célpontja. Ahogy az már több fórumon is elhangzott: a meglévő gazdasági, környezeti, társadalmi adottságai alapján, ezen a két területen az országos átlagot meghaladó mértékű eredményeket tud elérni.

A turizmus adja a magyar nemzeti jövedelem 10 százalékát, ami a jövőben a kormányzati szándéknak megfelelően várhatóan 15 százalékra fog felemelkedni. Mindezt azonban minőségileg képzett munkaerő-piaci szereplők nélkül nem lehet elérni. A rendelkezésre álló adataink szerint jelenleg mintegy hétezren dolgoznak a balatoni turizmusban, ám évente 1300-1500 szakképzett munkavállaló hiányzik a piacról – mondta el a hellovidek.hu-nak  Szamosi Lóránt. A Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja kifejtette: a turisztikai célú fejlesztéseknek ráadásul nem csak direkt gazdasági hatásai vannak a kereslet, fogyasztás megnövekedése révén, hanem a kialakult magas színvonalú környezetben az innovatív, tudás alapú gazdaság letelepedéséhez vonzó lakó és munkakörnyezetet is biztosítanak.

A szakember szerint a szakképzésben jelenleg az jelenti a legnagyobb problémát, hogy a 20-25 év közötti korosztályt nagyon nehéz megszólítani mondjuk felnőttoktatás terén, pedig óriási potenciál van bennük. “Én úgy látom, hogy egy generációs gondolkodásváltásra van szükség, hiszen „sokkal többet ér a gyerek”, ha az érettségi mellé van egy szakmája is. Németországban például tíz mérnökből nyolc rendelkezik szakmunkás bizonyítvánnyal is. A szakmatanulásnak azonban jelenleg még mindig iszonyúan alacsony a presztízse, ami folyamatos kihívást jelent számunkra. Ahhoz, hogy a szakképzés elismertebb legyen, magunkat kell vonzóbbá, szimpatikusabbá és eladhatóbbá tenni. Erre is nagyon jó lehetőség lenne a balatoni szakképzés kialakítása” – fogalmazott.

A Balaton egyedülálló adottságokkal rendelkezik: a kiváló elhelyezkedésű ingatlanok, informatikai kiépítettség, a logisztikai központok megléte miatt a tóparti térségben az országos átlag feletti munkahely teremtés várható a tudásalapú gazdaság további feltételeinek kiépítése esetén.

Szamosi Lóránt hozzátette: az a szlogenük, hogy „válaszd a Balatont, válaszd a szakképzést”, ám ehhez jó lenne egy egységes balatoni szakképzésről beszélnünk. Ez szakmailag is indokolt, hiszen az északi és a déli partnak ugyanazok a problémái, legyen szó munkaerő-piaci kérdésekről, képzési lehetőségekről vagy gyakorlati helyekről. A balatonfüredi szálloda ezekben a kérdésekben ugyanazt fogja mondani, mint egy siófoki hotel. Az ötleteket a gazdasági szükségszerűség mondatja ki, ez csak egyetlen a megoldási alternatívák közül, amivel viszonylag gyorsan tudnának eredményeket elérni a balatoni munkaerőhiány hathatós kezelésében – hangsúlyozta Szamosi Lóránt, aki elárulta azt is, hogy a szakma eddig pozitívan fogadta az elképzelést.

Hasonló a helyzet a balatoni régió felnőttoktatásával is, ami egységes keretek között megkönnyítené a szakmaváltást is. Manapság ugyanis a szakképzett munkaerő mindössze maximum 4-5 százaléka vált szakmát, pedig a balatoni turizmus igényei folyamatosan változnak. Az esetlegesen felmerülő problémák helyben való megoldása szintén egy alternatívát jelenthetne a munkaerő hiány megszüntetésére.