Betegőrző monitort adtak át a siófoki kórháznak a somogyi vadászok (sonline.hu)

A somogyi vadászok is segítik a helyi egészségügyet, ennek eredményeképpen egy értékes berendezéssel gazdagodott a siófoki kórház gyermekosztálya.

Minden év december 27-én megmozdul a magyar vadásztársadalom, ilyenkor szerte az országban, minden megyében jótékonysági vadászatokat rendeznek, ahol a résztvevők felajánlásokat tesznek. Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. szervezi a jótékonysági vadászatot. A jótékonysági vadászatnak az ordacsehi Csehi-Imrédi Vadásztársaság adott otthont megyénkben.

Apróvadat, főként fácánt ejtettek el a jelentkezők, a részvételi díj 30 ezer forint volt, de egyéni döntés alapján efeletti összeg is utalható volt. A somogyi jótékonysági vadászaton mintegy negyvenen vettek részt. Azóta a befizetett adományokból, 700 ezer forintból egy értékes orvosi eszközt vásároltak, amit a napokban átadtak a siófoki kórház gyermekosztályának – tudósít a sonline.hu.

A jótékonysági vadászat ötlete Fejes László sportvadásztól származik, aki a Somogyi Hírlapnak elmondta: minden alkalommal hiánypótló orvosi eszközöket szereznek be az adományokból. Siófokra így egy betegőrző monitor jutott. A műszer komplexen jelez ki olyan adatokat, melyeket csak külön vizsgálatok mérése után juthatnak hozzá a gyermekorvosok. A betegőrző monitoron egyszerre több érték jelenhet meg, például méri a véroxigénszintet.