Bemutatják “Felsőörs természeti kincseit” (veol.hu)

Pető Szabolcs természetfotós szerint a Balaton nagyon jól fotózható, nincs két egyforma pirkadat vagy naplemente. Legjobban a napfelkeltéket szereti fényképezni, elsősorban Alsóörsön. Ugyanakkor Felsőörs különleges ékszerdoboz a völgyeivel, illetve patakjaival, állat- és növényvilágával, amelyet szintén szeret megörökíteni.

Az első lépéseket a fotózás felé 14 éves koromban tettem meg, pusztán a természetjárás hatására, ekkor vásároltam egy analóg, filmes gépet. Közben eltelt bő 35 év, és azóta is tart a fotózás, illetve a természetvideózás, de már 21. századi technikával – kezdi Pető Szabolcs, aki autodidakta módon tanulta a fényképezést – írja a veol.hu.

Ő hozta létre a Felsőörs természeti kincsei közösségi csoportot, ahol főleg a községen és környékén található növények, állatok, gombák, geológiai érdekességek meghatározásával, bemutatásával foglalkoznak. Szabolcs örül annak, hogy egyre aktívabbak a csoport tagjai, sok szép képet tesznek fel, felfedezik azt a páratlan természeti kincset, ahol élünk. Reméli, hogy még sokáig gyönyörködhetnek az emberek egy szarvasbőgésben, vagy amikor egy méh, lepke leszáll egy virágra, mindezeket pedig öröm megörökíteni, lencsevégre kapni.

Szabolcs töretlen lelkesedéssel folytatja tovább a természetfotózást, illetve a videózást. Mint mondja, a drón­nal készített fotók és videók új távlatokat nyitnak a természetfotósoknak. Végre szabályozott körülmények között lehet drónozni, ehhez viszont meg kell szerezni néhány papírt: jogosítványt, drón- és üzembentartói regisztrációt, illetve biztosítást.