Belefulladt egy kétéves kislány a Balatonba (Frissített)

Sajnos nem sikerült megmenteni annak a Csehországból érkező 2,5 éves kislány életét, aki 2022. augusztus 6-án, a badacsonylábdihegyi kemping strandjánál fulladt bele a Balatonba – írta a Sümegi Szó Facebook oldal. FRISS: nyomozást rendelt el gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt a 34 éves cseh állampolgárságú anya ellen.

 

Hatósági forrásokból úgy értesültek, hogy a kislány 16:30 körül merült el a Balatonba, egy matracról csúszott a vízbe. Az esethez nagy számban vonultak ki rendőrök, mentők, helyi kereső egységek, de a kempingben tartózkodók is csatárláncban keresték a kislányt, akit 18:00 órakor meg is találtak. A jelenlévő mentőegység és orvosi személyzet sajnos már nem tudott segíteni a kislányon.

A vízimentők már sokszor hangsúlyozták, hogy kiskorú gyermeket kizárólag szigorú felügyelet, az időjárás figyelembe vétele mellett engedjék a vízbe.

Viharjelzés idején fulladt a Balatonba a két és fél éves cseh kislány

Frissítés:  A napokban a Balatonba fulladt 2 és fél éves cseh kislány másodfokú viharjelzés idején fürdött az édesanyjával a tóban. Az ügyben büntetőeljárás indult az anya ellen – tudatta a rendőrség kedden a honlapján. Augusztus 6-án érkezett bejelentés arról, hogy a badacsonytördemici strandnál egy két és fél éves kislány sodródott be a mélyebb vízbe gumimatracon, majd leesett róla és elmerült a tóban. A cseh állampolgárságú gyermeket a vízimentők csak szonárral tudták megtalálni a parttól mintegy kétszáz méterre. A helyszínre érkező orvos újraélesztési kísérlete sikertelen volt.
A haláleset körülményeinek tisztázásáért a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt a 34 éves cseh állampolgárságú anya ellen.