Balatonlelle: új helyszínekkel és új résztvevőkkel a Kishegyi Kortyok és Falatok

Április 23-án, szombaton 12.00-20.00 óra között tartják a Kishegyi Kortyok és Falatok rendezvényt a balatonlellei Kishegyen. Idén új helyszínekkel és új résztvevőkkel egészül ki Balatonlelle legnagyobb gasztrorendezvénye – közölte Tóth Balázs, a Hello Balatonlelle Egyesülettől.

(Fotó: Hello Balatonlelle Egyesület)

 

A főszervező a Dél-balatoni Borút Egyesült, az ötletgazda a Hegyszépítő Társaság.

Példátlan vállalkozói összefogás eredményeként létrejött gasztronómiai fesztivál, a Kishegyi Kortyok és Falatok az elmúlt évek alatt Balatonlelle, sőt talán a déli part legnépszerűbb rendezvényévé nőtte ki magát – állítja Tóth Balázs.

Több mint 20 balatonlellei,  balatonboglári és balatonszemesi vállalkozó fogott össze azért, hogy bebizonyítsák, a Balatonon igény van az egész éves nyitvatartásra, és a klasszikus főszezonon kívüli programokra. Az összefogás hatására a dél-Balatonon évente érezhetően hosszabbodik a szezon, egyre több vendéglátó egység marad éves szinten nyitva, és a szállásadók is forgalom növekedésről számolnak be.

“Ezek a rendezvényeknek nemcsak a szezon hosszabbításban van szerepük, de a szezon hosszabbításon keresztül a munkaerő problémára is megoldást jelentenek, hisz sokkal könnyebb szakképzett személyzetet alkalmazni hosszabb távra, mint a két hónapos nyári szezonra”

– vélekedett Szívós Zsigmond, a balatonszemesi Rock Burger Cirkusz tulajdonosa.

Kiváló borok, különleges ételek, páratlan természeti környezet – ez a Kishegyi Kortyok és Falatok, ahol a szervezők ismét a Kishegyet, valamint a környék gasztronómiáját szeretnék közelebbről bemutatni – írják a szervezők.

Ahogy azt már megszokhattuk, a Kishegyen működő éttermek borászatokkal, az ott működő borászatok éttermekkel és cukrászdákkal karöltve, 8 helyszínen különleges menükkel várják vendégeiket egész nap. A kínálatban megtalálhatóak halak, vadak, régiós ízek és hazai különlegességek is.

“A kínálatot igyekszünk minden alkalommal a vendégek igényeihez igazítani, ezért mi idén is begyújtjuk a BBQ szekrényünket, és tüzes-füstös-húsos ételekkel készülünk.” mondta Orsós László, a BL YachtClub séfje.

Több helyszínen egész nap élő zenével, a Kápolna melletti parkolóban gyerek programokkal készülnek a szervezők. A rendezvény szombaton 12 órakor kezdődik, és egészen este 20 óráig várják a vendégeket.

A résztvevő vendéglátók (helyszínek):
1.) Konyári Pince
2.) Pócz Pincészet és Borterasz
3.) Hegyi Borterasz
4.) A zöld ajtós ház
5.) Bolemon tanya
6.) Kápolna előtti parkoló
7.) Majthényi Présház
8.) Mimi Étterem