Balatoni panorámás bicikliutat adtak át (veol.hu)

Hozzájárul a Balatoni Bringakör felújítása is ahhoz, hogy minél többen jöjjenek a Balatonhoz, hangsúlyozta Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője csütörtökön, a Balatonfűzfő és Balatonalmádi közötti, 1,3 kilométeres szakasz átadásán, ami 57 millió forintba került, amelyről páratlan kilátás nyílik a tóra – írja a veol.hu.


-A kerékpározás egészséges, és ezzel védjük a környezetet is, fogalmazott a képviselő, aki bízik a teljes bringakör megújulásában. Ez fontos, mert a járvány után reményei szerint egyre többen jönnek a Balatonra. Kontrát Károly örömmel szólt arról, hogy sikeres volt a védekezés, és most az újranyitás a feladatunk, különös tekintettel a gazdaságra, amelyben meghatározó szerepe van a turizmusnak.

Fekete János, Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója kiemelte, 2018 tavaszától a közutas társaság üzemelteti az országos kerékpárút hálózat külterületi szakaszait, köztük a Balaton bringakört is. A belterületi szakaszokat továbbra is önkormányzatok kezelik.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával idén 300 millió forint jut a legrosszabb szakaszok felújítására, amelyből a Balatonfűzfő és Balatonalmádi közötti szakasz is megújult, összesen 57 millióból. Az igazgató szólt az idén várható többi bringaút felújításáról is. Ez történik Zánkán, az Erzsébet-tábor környékén, Balatonszepezd és Szepezdfürdő-, Ábrahámhegy és Badacsonyörs-, valamint Balatonederics és Veszprém, illetve a zalai megyehatár között. Veszprém megyében összesen négy kilométer kerékpárút felújítása fejeződött be a napokban, 200 millió forintból.

A teljes cikk itt elolvasható.