Balatoni gasztrogeg: Laurel a Csopaki Restiben – Bor, bodag, boldogság (diningguide.hu)

Szerdán nyitott meg a Csopaki Resti. És hogy miért ír erről a Dining Guide? Továbbra sem a nejlonba csomagolt szalámis szendvicseket éltetik egydecis műanyagpoharas kávéval: az ország egyik legjobb fine dining étterme nyári kitelepülése kapta ezt a nevet. A Laurel Csopakon pop-upol.


A 2019-ben megnyitott Laurel Budapest étterem, borbár, bortrezor konyhája egyszerre dögös és kifinomult, bizonyították ezt már a legelső szereplésük alkalmával is. Ugyanis épphogy bejelentkeztek Budapest éttermi életébe, megjelentek kiállítóként a Gourmet Fesztiválon is, ahol gyorsan híre ment a – fesztiválra egyébként is remekül illő – körömpörköltös bodagjuknak, amiért máris sorban állt a műértő közönség.

A bodag, avagy cigánykenyér azóta a Laurel egyik emblematikus fogása, amely hűen reprezentálja Mede Ádám stílusát: erő, ösztönösség, vibráló ízek, füstösség.
Mede Ádám a 7. kerületi pincehelyiségben található étteremben is hódol füstös szenvedélyének, egy japán yakitori grill és egy Green Egg is hadrendbe van állítva. Csupa fiatal sürgölődik (a szintén fiatal) séf körül, a fúziós ételsor méltó végszavát pedig Ötvös Zsuzsi cukrász adja meg.

A Michelin-kalauz Michelin Plate ajánlásának köszönhetően pedig gasztroturista is várható a 7. kerületbeli étterembe. Amíg azonban pang a bulinegyed, a Laurel a Balatonon is felbukkant. Tavaly is pop-upolt már az étterem, de idén nem csak alkalomszerűen, hanem hónapokon át élvezhetjük Mede Ádám és csapata ízvilágát.

A cikk folytatása itt elolvasható.