Balatonfűzfőn az idei terv: kevesebb bevétel, több kiadás (veol.hu)

Balatonfűzfő képviselő-testülete a napokban elfogadta a település idei költségvetését. Az önkormányzat a tavalyinál kevesebb bevételt és több kiadást tervez: a rendelet szerint a bevételi főösszeg 857 millió forint, a kiadásoké 1004 millió forint, a különbséget a korábbi években felhalmozott maradványból fedezik.

 

A helyi adókból 436 millió forintos bevételre számítanak, beruházásra közel hatvanmillió forintot, fel-újításra 51 milliót terveznek. Pályázatot ad be az önkormányzat a Vidékfejlesztési program felhívására traktor és munkagépek beszerzésére.

A település az utak kezelésére és karbantartására használná a gépeket, a mintegy tízmillió forint értékű projekthez 75 százalékos támogatást várnak. A képviselők arról is döntöttek, hogy az önkormányzat civil fórumot szervez a márciusi testületi ülés előtt, hogy felülvizsgálja a 2009-ben készült civil koncepciót.

Kiválasztotta a testület a település sport- és turisztikai komplexumfejlesztési koncepcióját elkészítő vállalkozást, az önkormányzat mintegy nyolcmillió forintért készítteti el a dokumentumot.

(15:11)