Balatonfüreden is megnyílt a hivalatos korcsolyapálya a tó jegén (balatonfured.hu)

A vastagodó jégrétegnek köszönhetően január 11-én, szerdán megnyitották Balatonfüred korcsolyapályát is az Esterházy strand partjánál. furedi-jegpalya

 

(Pár napja Keszthelyen, Siófokon, a mai napon pedig Balatonföldváron is nyílt hivatalos jégpálya a Balatonon – a szerk.)

Balatonfüreden sima, jó felületű a tó jege.

– Hétfőn reggel még csak 7 centiméteres volt a jég vastagsága, a hideg idő miatt azonban pár nap alatt elérte a kívánt 11-12 centiméteres vastagságot, ezért január 11-én, szerdán, délutántól hivatalosan megnyitjuk a korcsolyapályát. A hagyományok szerint lesz világítás, zene a pályán – válaszolta a balatonfured.hu érdeklődésére Somogyi László, a Probio Zrt. igazgatója.

Az esti órákban megvilágított jégpálya munkanapokon 13.00-18.00 óra, a hétvégén 9.00-19.00 óra között ingyenesen látogatható. A parti átöltözéshez ülőbútorokat helyeztek ki, a főbejárati épületben pedig fűtött illemhely üzemel.

A nyitvatartási időben helyszíni ügyeleti szolgálat működik a strandon, mentőfelszerelések is rendelkezésre állnak, illetve az esetleges balesetek elkerülése érdekében pályakijelölő feliratokat, forgalom terelő eszközöket is kihelyeztek a jégre.

Múlt hét pénteken, az Esterházy strand partján szinte teljesen eltűnt a jég, hullámzott a Balaton és a viharos szél egymásra gyűrte a jégtáblákat. A hétvégi erős fagyok miatt azonban gyorsan egybefüggő jégtakaró keletkezett a tavon, hétfőn délben már a Probio munkatársai tisztították a jeget.

Annak ellenére, hogy eddig nem volt hivatalos pálya kijelölve, a hétvégén már többen is korcsolyáztak a területen. Sajnos egy szakaszon teledobálták jégdarabokkal a felületet, ezeket az odafagyott darabokat kell most eltávolítani, hogy zavartalan lehessen a korcsolyázás.

(13:19)