Balaton: lakópark lesz a szemesi kemping helyén (mfor.hu/napi.hu)

Februárban adta el a nemzeti vagyonkezelő az állami többségi tulajdonba került Balatoni Hajózási Zrt. vízparti, balatonszemesi Hattyú kempingjét. A vevő a Biggeorge 4. Ingatlanfejlesztő Ingatlanbefektetési Alap, amely a kikiáltási áron, egymilliárd-tizenhatmillió forintért nyerte meg a licitet – tudta meg az Mfor.hu.

A Hattyú kempinget a Biggeorge 4. Ingatlanfejlesztő Ingatlanbefektetési Alap vásárolta meg, a birtokba adása még nem történt meg – tudta meg a lap a Baharttól. A vevő a milliárdos befektető Nagygyörgy Tibor által tulajdonolt Biggeorge Property Zrt. érdekkörébe tartozó ingatlanbefektetési alap.

Idén nyáron még marad a kemping-funkció, de a területre egy színvonalas lakóprojektet tervezünk a helyi építési szabályok maximális betartásával – mondta az ingatlanbefektetőként ismert Nagygyörgy Tibor az Mfor.hu-nak. Az ingatlan egyes részeiről még egyeztetniük kell az önkormányzattal, de most úgy gondolja, hogy három év múlva érkezhetnek az első lakók.

Eddig Budapesten építkeztek, ez lesz az első balatoni beruházásuk, még Siófokon vannak jelen egy hasonló projekttel.

Nagygyörgy Tibor is tud a helyiek aggodalmairól (néhány nap alatt négyszáznál is több aláírás gyűlt össze a Hattyú-kemping megmentésére), de azt ígéri nekik, hogy olyan épületet fognak építeni, amire a helyiek is büszkék lehetnek majd – olvasható a cikkben.