Badacsony szárnyal (likebalaton.hu)

A szárnyasoké lesz a főszerep Badacsonyban a hétvégén. A Gasztrohegy második évadának következő állomásán liba, fácán, csirke, kacsa és gyöngytyúk kerül a tányérokra, nem mindig a megszokott módon. Van, aki konfitál, készül természetesen leves is, de hab és brulée formában is kerül az asztalra szárnyas. Nem hiányozhatnak a kínálatból a vulkanikus borok sem. 

A Gasztrohegy koncepció lényege, hogy lépésről lépésre ismerjük meg, faljuk fel a hegyet – írja a likebalaton.hu.  Októbertől áprilisig csúcsra járatják a szőlőhegyi gasztronómiát, 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége várja az érdeklődőket.
Hasonló éttermi sorozat nincs máshol az országban, egyedülálló programlehetőséget biztosítunk az ideérkezőknek – mondta Kardos Gábor.

November végén nem csak szárnyasok kerültek az étlapra, hanem séfjeink fantáziája is szárnyalt – ezt már Budavári Dóra sajtóképviselő mondta. Hozzátette: hagyományos és nem hagyományos ételeket kerekít séfjeink szárnyaló fantáziája: csirke, pulyka, fácán, kacsa, liba, gyöngytyúk, kakas, galamb lesz a tányérokon mindenféle formában. Jól fognak esni a fogások mellé a tartalmas fehérborok!

Érkezhetnek párosan, egyedül, szülőkkel, barátokkal, csatlakozhatnak a vezetett gasztrotúrákhoz is. Ennek lényege, hogy jó társaságban, jó sztorik, még jobb borok és ételek kerülnek az asztalra, helyi idegenvezetővel látogatható 5 hely, ahol bemutatkoznak a vendéglátók is.
Egy mini fesztiválközponttal, információs ponttal várják a vendégeket a Bonvinoban, itt lehet karszalagot és kóstoló poharat vásárolni – olvasható a likebalaton.hu oldalon.