Az összes zalai gimiben látható a kábítószerfüggők írásai alapján készült darab (zaol.hu)

A Kovács Krisztián, Sche­rer Péter, Gyulay Eszter és Surányi Judit nevével fémjelzett darab valós eseményeken alapszik. Kábítószerfüggők írásai alapján készült, de az alkotók a saját eseteiket és történeteiket is beépítették a szövegbe. Az előadás korszerűen, a fiatalok nyelvén beszél a drogfogyasztás problémáiról.

– Valójában az előadás egy drogfüggő fiú monológja, amelyet csak néha szakít meg az apjával folytatott beszélgetés – mondta a keddi elő­adást megelőzően Scherer Péter, a darab rendezője s egyik szereplője. – A darab folyamán a fiatal fiú – akit Kovács Krisztián játszik – mesél érzéseiről, a családjához fűződő ellentmondásos kapcsolatáról és arról, hogy hogyan kezdett el drogozni.

Az előadást kedden Nagykanizsán, a Batthyány- és a Mező-gimnáziumban mutatták be. Gellén Melinda, a megyei pedagógiai szakszolgálat főigazgatója elmondta: a zalai „turnéra” egy uniós pályázat adott lehetőséget. A pozitív kicsengésű darab a szenvedélybetegség problémája mellett a rossz kommunikáció hibáit is elénk tárja. Az apa és fia közti félreértések, az egymás melletti elbeszélések tipikus példái jelennek meg. – Az előadás valós problémákat feszeget, ezért is láttuk örömmel vendégül – fogalmazott Balogh László, a Batthyány Lajos gimnázium igazgatója, a zaol.hu beszámolója szerint.