Hévíz még mindig népszerű az oroszok körében (hvg.hu)

Budapest belső kerületei a legnépszerűbbek a külföldi ingatlanszerzők körében, az oroszok még mindig imádják Hévízt. A külföldiek közül kínai, izraeli és orosz állampolgárok tulajdonába került a legtöbb ingatlan.

Összesen 3732 (nem mezőgazdasági) ingatlant szereztek meg külföldi állampolgárok Magyarországon 2019-ben – derül ki a Miniszterelnökség által közzétett adatokból. Vagyis közel 500-zal többet, mint 2018-ban, akkor ez a szám még csak 3272 volt.
A legtöbb ingatlanhoz, 3513 darabhoz adásvétel útján jutottak hozzá új tulajdonosaik, de 150 fölött volt az ajándékozások száma is.
Nem meglepő módon a legnépszerűbb célpont Budapest volt, ahol közel 2900 ingatlan került külföldi kézbe, ez az összes tranzakciónak bő 6 százaléka lehetett.

A legnépszerűbb Budapesten kívüli település Hévíz volt, ahol 65 ingatlant szereztek meg külföldiek, de előkelő helyen végzett Szeged, Debrecen és Sopron is.

Hévíz főleg az orosz állampolgárok körében volt népszerű, a 65 külföldiek által megszerzett ingatlan közül 49 orosz kézbe került volt. Rajtuk kívül 10 ingatlan ukránok tulajdonába került a fürdővárosban.

A teljes cikk itt.