Az MTÜ megerősítette, folytatódnak a strandfejlesztések a Balatonnál, és nő a foglalások száma (mti)

Több mint hatvan strand újul meg idén a Balatonnál – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában. Könnyid László kiemelte: folytatódnak a strandfejlesztések a Balatonnál. Arról is beszélt: a belföldi vendégek is készülnek már a nyárra, az elmúlt egy hónapban több mint húszezer foglalást tettek már.

 

Ez azt jelenti, hogy 25 százalékkal több a rendelésállomány a három nyári főszezoni hónapra most, mint egy hónappal korábban volt. A tavalyi év hasonló időszakához képest ez még mindig elmaradást jelent, de már egyfajta óvatos optimizmust mutat.

Kormányzati támogatással idén csaknem hárommilliárd forintból több mint 90 strand újul meg, ezek közül több mint hatvan a Balatonnál található. Idén a strandok alapinfrastruktúra-fejlesztésére helyezik a hangsúlyt, nem egy-egy nagyobb beruházásra koncentrálnak, hanem a kisebb strandokra is jutott forrás. Könnyid László szerint ugyanis egy jó strandnak minőségi alapinfrastruktúrát – köztük vizesblokkokat, baba-mama szobát – kell biztosítania – mondta a vezérigazgató-helyettes.