Az ítélkezési szünetben is aktívak a Balaton parti ügyészségek

Az ittas vezetésé és a lopásé volt a főszerep azokban a bűnügyekben, amelyekben a közelmúltban a Siófoki- és a Fonyódi Járási Ügyészségek gyorsított eljárásban bíróság elé állították az elkövetőket.

A járásbíróságok pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabtak ki azzal a három ittas vezetővel szemben, akik Balatonfenyves, Balatonlelle és Siófok lakott területén közepes és súlyos fokú alkoholos állapotban vezették járműveiket. Egyiküknek sem vezetői engedélye, sem érvényes felelősség-biztosítása nem volt. Balatonszabadiban egy  mozgás- és látáskorlátozott házaspárt fosztott ki egy asszony. Csaknem a teljes havi nyugdíjukat,  145.000,- Ft-ot vitt el az idős házaspár otthonából. A járásbíróság vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabott ki. Egy másik nő Siófokon egy drogériából lopott különböző krémeket és parfümöket, közel  70.000,- Ft értékben. Tettéért közérdekű munkára kötelezte a bíróság.

A kiszabott ítéletek valamennyi ügyben jogerősek-derült ki a Somogy Megyei Főügyészség szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményéből.

(09:38)