Az első vízimentő a Balatonnál

 

A zamárdi Mirabella Camping strandján állt szolgálatba a szezon első vízimentője. A vizimentok.hu Becsei Kristófot kérdezte az első napok tapasztalatairól. Az írást változtatás nélkül közöljük.

Nem kellett sokáig keresnünk Zamárdiban a Mirabella Campingben a vízimentőt, ugyanis ő volt az egyetlen ember a parton. A vízben is csak a bóják ringatóztak. A Balaton jelenleg 14 fokos. Amíg sétáltunk a part felé, láttunk néhány vendéget is, csendben üldögéltek lakókocsijuk mellett.

Főszezonban, vagy amikor dübörög a Balaton Sound, akkor egészen más ez a hely. Előszezonban nem a bulizós, hanem a nyugisabb vendégek jönnek, főleg családok és idősebbek – mondja Becsei Kristóf, miközben behúzódunk beszélgetni az árnyékba. Kellemes hely, jól érzem itt magam! – teszi hozzá.

Idén az eddigi legizgalmasabb esemény az volt a strandon, amikor a múlt hétvégén néhány német turista SUP-pal bement a vízbe, egy magyar fiatalokból álló társaság tagjai pedig úsztak is egyet. Becsei Kristóf tavaly már dolgozott a Mirabella Campingben, azt mondja, most is azért vállalta, mert szeret kint lenni a szabadban és mert ragaszkodik azokhoz a helyekhez, ahol már korábban vállalt szolgálatot.

A Mirabella Camping strandja az első, amely kinyitott a Balatonnál. Májustól aztán egyre több strand nyitja meg kapuit. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata tavaly 57 strandon és 7 medencénél volt jelen a Balatonnál. Ezen kívül több budapesti uszodában, valamint 11 vidéki településen teljesítettek szolgálatot az egyesület vízimentői.