Az első hajó fogadása – újítások az idei hajózási szezonban

A Szent Miklós hajó fedélzetén, Húsvét Nagyszombatján − a hagyomány szerint a balatoni hajózási szezon első napján − tartotta szezonnyitó sajtótájékoztatóját a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) Az első hajó már hagyományosan a siófoki kikötőből indult és a balatonfüredi kikötőben kötött ki.

Felvonták a zászlókat a füredi kikötőben az első hajó fogadásánál (Fotó: HírBalaton)

Veigl Gábor, a BAHART vezérigazgatója összefoglalta az idei újdonságokat:

  • Néhány kikötőben és kiemelt útvonalon, például Siófok-Tihany, vagy Balatonboglár-Révfülöp között idén a megszokottnál is korábban kezdődött a hajózási szezon.
  • Május 1-től a legnépszerűbb Fonyód-Badacsony útvonalon óránként indulnak majd a járatok. Tihanyt, Balatonfüredet és Balatonföldvárt is gyakrabban érhetik el az utazók.
  • A nagy népszerűségnek köszönhetően nyáron többször indulnak útjukra majd a programhajók is: 176 bulihajó és 100 varázshajó járat hagyja majd el a kikötőket.
  • Siófokról, Balatonfüredről és Balatonalmádiból gyakrabban, átlagosan másfél óránként szállnak vízre a sétahajók is.

Kiemelt szerepet kapnak az igazán különleges élményt nyújtó naplemente sétahajók is.

Folytatódik a BAHART szolgáltatásainak fejlesztése. A büfékben továbbra is neves balatoni borászatok borai és helyi kézműves sörök közül válogathatnak a vendégek. A társaság továbbra is nagy hangsúlyt fordít az online jegyvásárlási lehetőségre, tavasszal az online vásárlók egy promóció részeként kedvezményesen juthatnak hozzá jegyeikhez.

A vitorláskikötőkben az arculatváltás mellett folyamatos műszaki fejlesztések is zajlanak. A szigligeti és balatonföldvári vitorláskikötő új pontonnal, a siófoki kikötő egy korszerűbb és energiahatékonyabb hőszivattyús rendszerrel, Balatonföldvár pedig új kiszolgáló egységgel és kikötőmesteri irodával kezdi meg az új szezont és várja vendégeit.

Az első hajót a zord időjárás ellnére sokan fogadták Balatonfüreden (Fotók: HírBalaton)