Az első fecske: jó példával jár elöl a dél-balatoni kölcsönzős

Papp István vízibicikli kölcsönzőt üzemeltet. Nem is egyet. Három település – Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyódliget – kilenc strandján bérelhetjük ki az általa üzemben tartott, közkedvelt strandeszközöket. Ebben még nem is lenne semmi különleges, hisz vízibiciklit szinte minden balatoni strandon bérelhetünk. Ám ezek a vízi járművek különböznek az eddig átlagosnak mondottaktól- számol be a vizimentok.hu.

Ezek a vízibiciklik annyival tudnak többet más strandokon megtalálható társaiknál, hogy tulajdonosuk felelősségteljes döntést hozva, felszerelte őket – igaz törvényileg (még) senki és semmi nem kötelezte erre – mentőgyűrűvel.

István meghallotta és megértette azt a fontos üzenetet, amit mi egyre erőteljesebben próbálunk eljuttatni az emberekhez. Megértette, hogy „A SEMMIT NEM LEHET ODADOBNI!” Ezért úgy döntött, hogy minden birtokában lévő vízibiciklire kihelyez egy mentőgyűrűt.

Mentőgyűrű. Egy egyszerű eszköz. A különlegessége nem a kinézetében, nem az árában, hanem a funkciójában van. Abban, hogy életet menthet! Látszólag talán nem nagy dolog, de a bajban (szó szerint) kapaszkodót jelenthet az élethez.

Bízunk benne, hogy Papp István példáját követve egyre többen meghallják és megértik üzenetünk lényegét! Legyen minden vízibicikli „csak”ennyivel több! – fogalmaz a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

(A VMSZ és az AbOvo közös balesetmegelőző kampányáról részletesebben:http://vizimentok.hu/hu/hirek/valaszd-a-mentogyuruvel-felszerelt-vizibiciklit/1161/)