Az előzési tilalom érvényre juttatása volt a fő cél az M7-esen (videóval)

13 járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot szabálytalan előzés és követési távolság be nem tartása miatt a rendőrök a szerdán tartott közúti ellenőrzés során, az M7-es autópálya somogyi szakaszán. Az intézkedéssel a nehéz tehergépkocsik előzési tilalmára próbálták felhívni a figyelmet a rend őrei.

A gyorsított szabálysértési eljárás lefolytatása céljából – további két gépkocsivezetőt állítottak elő a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti munkatársai.

Az ellenőrzés kapcsán a rendőrök felhívják a járművezetők figyelmét arra, hogy tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között – a 7500 kilogrammot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű – tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel.

Előzési tilalom esetén ezen járműveknek olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy járműszerelvény biztonságosan besorolhasson – áll a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.