Az elkerülő megépülésével fellélegeztek a balatonszentgyörgyiek (sonline.hu)

Jelentősen csökkent az átmenő forgalom Balatonszentgyörgyön azóta, hogy három hónappal ezelőtt átadták a települést és az M7-es autópályát összekötő utat. Korábban, főleg a nyári szezonban, annyi jármű haladt át a falun, hogy sokszor kisebb-nagyobb dugó is kialakult egyes részeken – írja a sonline.hu a település polgármesterére hivatkozva.

 

Több évtizedes vágya valósult meg a balatonszentgyörgyieknek azzal, hogy elkészült a gyorsforgalmi út. A 76-os számú főúton áthaladó forgalom korábban sok bosszúságot okozott az ott élőknek. Farkas László Nándor, a település polgármestere elmondta: voltak olyan időszakok, amikor pár óra alatt több száz nehéz jármű, kamion hajtott végig a településen. Az óriási forgalom nyomait több ház megsínylette, a falrepedéseket a mai napig fel lehet fedezni.

A szabályok szerint a nehéz járműveknek, ha lehetőségük van, akkor minél magasabb osztályzatú úton kell közlekedniük. Ebben a rendőrség is a segítségünkre van és próbálják „rászoktatni” a sofőröket arra, hogy használják az elkerülő utat. Nyilván először csak figyelmeztetnek és nem büntetnek – tette hozzá a település vezetője.

– Most már csak azok haladnak át a falun, akiknek itt van dolguk – nyilatkozta a sonline.hu-nak László Nándor.