Átadták a legjobbaknak járó díjakat a veszprémi Utcazene Fesztiválon (veol.hu)

Átadták a legjobbaknak járó díjakat a veszprémi Utcazene Fesztiválon. A szakmai díj a Muzsik és Volkova duóé, míg a közönségdíj az Acoustic Planet zenekaré lett. Az eredményhirdetést szombat este tartották a Gizella udvarban.

 

A négytagú zsűri – Horváth Gergely szerkesztő-műsorvezető, Stefano Bottoni, az olasz Ferrara Buskers Festival programigazgatója, Jean-Pierre Enderli és Petruska András – a Muzsik és Volkova duót találták a legjobbnak. Az együttes tagjainak Porga Gyula polgármester adta át a félmillió forintos nyereményt szimbolizáló táblát. A testvérpár alkotta banda szövegcentrikus, kelet-közép-európai életérzésű zenét játszik.

A közönségdíjas az Acoustic Planet nevű formáció lett, ők az elismerés mellett szintén ötszázezer forintot vihetnek haza.

Idén először több különdíjat is átadtak. A zsűri döntése értelmében fellépési lehetőséget nyert el a jövő évi ferrarai Buskers Festiválon az Acoustic Planet.

A tavaly elhunyt Horváth Károly – aki a fesztivál egyik alapító-főszervezője volt – nevét viselő elismerést Farkas Krisztina, a Muzsik és Volkova együttes tagja vehette át, a díjazottat a versenyzők maguk közül választhatták ki.

Szintén elismerést vehetett át a legfiatalabb utcazenész, a 19 éves Stanfel Péter, a The Luckies együttes dobosa.