Átadták a keszthelyi pumpapályát és szabadtéri kézilabdapályát (tvkeszthely.hu)

Mindkét létesítményt a KRESZ-parkban alakították ki. A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen. A Lovassy utcai sportközpontnál is további beruházásokat terveznek – írja a tvkeszthely.hu.

A pumpapálya egy modern közösségi és játszótér. Kerékpárral, rollerrel, gördeszkával és görkorcsolyával is használható. Pumpáló mozdulatokkal, tekerés nélkül lehet rajta haladni.

„Szerintem azért klassz, mert a szabad levegőn vagyunk és lehet rajta sportolni” – nyilatkozta Darabos Darinka Szonja.

A pumpapályára az Országos Bringapark Program pályázatán nyert 16,6 millió forintot a város, amit ugyanennyi önerővel kellett kiegészíteni. Az építmény teljes területe 770 négyzetméter, melyből az aszfaltozott nyomvonal 345 négyzetméter. Valamennyi korosztálynak, hobbi- és szabadidős sportolóknak is ideális az ilyen létesítmény.

Nagy Bálint államtitkár: „Bízom benne, hogy ez a mostani fejlesztés is egy szimbóluma lesz majd a jövőbeni fejlesztéseknek, hiszen ahogy látjuk a KRESZ parkban még van bőven fejlesztési lehetőség, amit olyan téren meg kell majd a jövőben valósítani, hogy az valóban a további bővítésekkel, fejlesztésekkel a keszthelyi és a Keszthelyre érkező családokat és gyerekeket tudja majd szolgálni.”

A pumpapálya szomszédságában épült szabadtéri kézilabdapálya. A régi, elavult aszfaltos pálya helyén műanyag borítású, palánkkal körbevett küzdőteret alakítottak ki.

Tóth Bence: „Nagyon szeretek kézizni és örülök, hogy van ez a pálya, mert még edzésen kívül is tudom magamat fejleszteni és jobb lenni, sokkal.”

A pályaépítés teljes költségét a Magyar Kézilabda Szövetség állta.  Közvetlen állami támogatásnak köszönhető az infrastruktúrafejlesztés. Az önkormányzatnak csak a fenntartást kell biztosítania. A térség aktív kézilabdasportját is támogatja ez a beruházás.

Szloboda Judit, a Magyar Kézilabda Szövetség Zala megyei elnöke: „Bízom abban, hogy még több ilyen létesítmény kerülhet majd megépítésre, akár az Egry iskolában. Ott nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen komoly szakmai munka folyik kézilabda terén.”

A pumpapálya és a kézilabdapálya kapcsolódik a Balaton-part átgondolt, de mértékadó fejlesztéséhez. A városvezetés már korábban elhatározta azt is, hogy megújítja a közösségi tereket, játszótereket és sportlétesítményeket.

Manninger Jenő polgármester: „Folytatjuk ezt a programot. Vannak még a városban olyan területek, ahol szintén érdemes még sportpályát fejleszteni és a következő időszakban itt a környéknek a felújításával foglalkozni fogunk. Ezt kifejezetten ilyen aktív sport alközpontként szeretnénk a városnak ezt a részét is kezelni a jövőben. Természetesen úgy, elsődlegesen az iskolák sportpálya-használatához járul hozzá.”

A pumpapálya és a kézilabdapálya is nyitott. Sportegyesületek és közösségek is szabadon használhatják a létesítményeket.