Átadták a Bujtor-gyűrűt (veol.hu)

Cziráki Miklós színpadi felügyelő és koordinátor kapta a Bujtor-gyűrűt.

A Veszprémi Petőfi Színház háttérmunkásainak elismerésére – az igazgató, színész-rendező Bujtor István emlékére – Bujtor-gyűrűt alapított özvegye, amelyet idén nyolcadik alkalommal adott át. Tárvezetők jelöltjeiből került kiválasztásra, hogy melyik munkatársukat jutalmazzák a Bujtor István profilját ábrázoló, 24 karátos aranygyűrűvel.

Bujtor Judit köszöntőjében kiemelte: férje számára kiemelten fontosak voltak a háttérben dolgozó munkatársak, ezért is alapította meg ezt az elismerést, amelyet idén már nyolcadik alkalommal adott át. Elmondta, jó érzés, hogy a mai napig ápolják itt azokat a tradíciókat, amelyekért érdemes színházat csinálni. Hangsúlyozta azt is; hálás a társulatnak, mert kevés olyan színház működik, ahol ilyen szinten ápolják a hagyományokat, mint Veszprémben.

Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója arról beszélt, hogy nagy öröm számukra, hogy Bujtor István emlékét megőrizhetik. Mint mondta, ezen a gyűrűn keresztül minden évben emlékezhetnek hagyományaikra, megőrizhetik és tovább vihetik Bujtor István örökségét. A díjazottal kapcsolatban kiderült, fontos szerepet tölt be a színház életében, elsősorban a színpad nagy szakértője. Komoly felelősséget vállal a háttérből azért, hogy minden este létrejöjjön az előadás.

A teljes cikk itt.