Átadták a 11. Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny díjait (likebalaton.hu)

A váratlanul enyhe idő nem kedvezett a október 7-én véget ért 11. Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászversenynek (NBBH). A 187 órás megmérettetés győztese a CarpSoul Hungary csapata lett, akik a számukra kisorsolt balatonakali horgászhelyen 176,800 kg pontyot tereltek partra. 

 

2023. szeptember 29. és október 7. között rendezték a világ egyik leghosszabb pontyfogó versenyét, a 11. NBBH-t. A 4 fős csapatok kiköltöztek a Balaton partjára, és megszakítás nélkül, 0-24 órában horgásztak a nagy testű pontyokra. Összesen 840 db darab halat sikerült horogra akasztani. 7 darab 25 kg fölötti, 44 darab 20 kg fölötti és 246 darab 15 kg fölötti pontyot fogtak meg a csapatok – írja a likebalaton.hu.

Az első helyezett csapat 2,5 millió forintot, a második 1,5 milliót, a harmadik pedig 1 milliót nyert. Október 1-jén megdőlt az NBBH 11 éves történetének mindenkori rekordja. A Bakony Carp Team Balatonakarattyán, a Gumirádli strandon 33,650 kg-os pontyot emelt partra.

A Révfülöpön rendezett díjátadón Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy ilyen időjárási körülmények között még nem pecáztak versenyzők az NBBH történetében.

A meleg idő rányomta a bélyegét a fogási eredményekre. Sajnálatos, hogy nem mindenki tudott megfogni a 10 darab 10 kiló fölötti halat, amivel beléphetett volna a versenybe, de várható volt, hogy így lesz.

Dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter szerint ez a verseny az emberi teljesítmények legmagasabbjai közé tartozik, látszólag hobbi, de nagyon komoly erőfeszítés. Gödry Zoltán főszervező kiemelte, hogy a verseny hetében tejesen más arcát mutatta a Balaton, mint az eddigiekben. Nagy munkát kellett tenni abba, hogy a csapatok legalább egy 10 kilós halat is partra tudjanak segíteni. Mégis azt látta, hogy mindenki küzdött az utolsó pillanatig. Az utolsó négy órában hihetetlen változások voltak az első 50 helyen.

A győztesnek járó díjakat és a 2,5 millió forintos főnyereményt a CarpSoul Hungary csapata nyerte.