Átadás előtt Keszthelyen a Via Hotel helyére épült Sirius Hotel

A tervek szerint május elsején nyit a Balaton legújabb szállodája, az Adventor szállodalánc legújabb beruházása, a keszthelyi Sirius Hotel. Bihari Dávid, a tóparti négy csillagos superior szálloda igazgatója a finisben a zöldmezős beruházás érdekességeit osztotta meg – áll a szálloda kommunikációs cégének közleményében. (Keszthelyen a korábbi Via Hotel helyén 2021 márciusában kezdődött el az új szálloda megépítése. A lepusztult, majd négy éve bontásra ítélt hotelről itt látható a korábbi híradásunk – a szerk.)

 

Az Adventor Hotels beruházásában, Keszthelyen, a Balaton-partján épülő Sirius Hotel tervezése majd építése 2020-ban indult. A festői kilátással rendelkező szállodát 2023. május 1-én nyitják meg, így jelenleg az utolsó simításokat végzik az épületben és a kertben. A komplexum zöldmezős beruházás, és az építés során felhasznált anyagok, elkészített felületek mennyisége önmagában is beszédes:

  • 7500 köbméter beton, 1.000 tonna betonacél.
  • 21000 négyzetméter festett és 3.000 négyzetméter tapétázott felület.
  • 610 négyzetméter fa falburkolat.
  • 10000 négyzetméter hidegburkolat és közel 4.700 négyzetméter melegburkolat.
  • 2200 négyzetméter homlokzati üvegfelület, 1.160 négyzetméter homlokzati üveg.
  • 56 kilométer gépészeti vezeték, 300 kilométer elektromos vezeték.

Az éjszakai égbolt legfényesebb csillagáról elnevezett négycsillag superior szálloda tervezésénél külön figyeltek a természeti értékek megőrzésére is. Bihari Dávid igazgató kiemelte, hogy a 11.052 négyzetméter alapterületű hotelhez 14.500 négyzetméter zöldterület tartozik, és a kertben összesen 28.000 virágot, cserjéket, évelő fát ültettek.

A keszthelyi Hotel Sirius 128 szállodai szobával, 159 parkolóval várja május 1-től a vendégeket 1.500 négyzetméteres spa&wellness részleggel (külső és belső élménymedencékkel), étteremmel és bárral, valamint rendezvényeket és konferenciákat kiszolgáló szekcióval. A Sirius Hotel az Adventor Hotels szállodalánc legújabb tagja. A portfólióhoz tartozik a szintén négycsillag superior soproni Fagus Hotel, valamint a bükfürdői Greenfield Hotel Golf & Spa. Az Adventor Hotels ingatlanfejlesztőként és szállodaüzemeltetőként a vendégek minőségi kiszolgálására törekszik.

***

Sirius Hotel ****superior

Keszthely legújabb négy csillag superior szállodája közvetlenül a Balaton partján fekszik,  lobby recepcióval és Capella bárral, SunRise étteremmel, panorámával. A szálloda 128 tágas szobával és 1500 négyzetméter alapterületű exkluzív Spa és Wellness világgal várja a vendégeket. A FineBistro a’la carte étkezési lehetőséget, megannyi aktív kikapcsolódási lehetősséget kínál. A hotelben a kicsiket játszószoba, a nagyobb gyerekeket Fun Corner – szórakoztató övezet várja.