Aszfaltozzák az Alsópáhok-Szentgyörgyvár közötti utat (tvkeszthely.hu)

A végéhez közeledik az Alsópáhokot Szentgyörgyvárral átkötő út építése. Az útszakasz 1,5 kilométeren kap teljesen új burkolatot. Alsópáhok már korábban is pályázott zártkerti utak felújítására, a tavalyi évben sikerült erre 258 millió forintot nyerni. Az útépítés egy hónapja kezdődött, és napokon belül átadják a szakaszt a forgalomnak.

 

Alsópáhoknak régi vágya volt, hogy megújuljon a Szentgyörgyvár felé vezető út. Ez a szakasz kifejezetten nagy forgalmat bonyolít, sokan járnak Hévízre és Keszthelyre dolgozni vagy óvodába, iskolába vinni a gyerekeiket. Az út évek óta rossz állapotban volt, az aszfaltréteg azonban jelentősen romlott az elmúlt időszakban. A beruházással teljesen új kopóréteget kap az útszakasz.

„2022 decemberében indítottuk a közbeszerzési eljárást nyílt eljárás keretében. Sikeres lebonyolítást követően 2023 február 21-én került sor a kivitelezői szerződéskötés aláírására. Ezt követően az ominózus érintett, tervezett útszakaszokon a geodéziai kijelölések történtek meg, majd pedig a szentgyörgyvári átkötőút, amely része a projektnek, ennek a nyomvonal szakaszán vagyunk most, itt kezdődtek meg a beruházási, kivitelezési, aszfaltozási munkálatok”

– tájékoztatott Horváthné Makó Judit, Alsópáhok alpolgármestere.

A munkaképek hetek óta dolgoznak az útszakaszon, ezen a héten már az utolsó kopóréteget hengerelik az úton. A szakasz ugyan nem lett szélesebb, de nem csak a burkolatot, hanem az útpadkát is kijavítják, így kényelmesebben és biztonságosabban lehet közlekedni a két település között. A munkálatok várhatóan még a héten befejeződnek, így a húsvéti ünnepekre már birtokba vehetik az utat az autósok.

„Erre a napra 17 éve várok. Szerintem nem csak én, hanem mindenki várt erre a napra. Óriási jelentőséggel bír a településünk számára, de ugyanilyen fontos Szentgyörgyvár részére is, hiszen ők járnak át inkább Alsópáhokra és Keszthelyre, Hévízre. Itt járnak át a szülők, iskolába, óvodába hozzák a gyerekeket, munkába járnak. Én azt gondolom, hogy ezzel az úttal egy életszínvonal javulást érünk el, és örülök annak, hogy Alsópáhok kapott támogatást”

– tette hozzá Czigány Sándor, Alsópáhok polgármestere.

A 258 millió forintos pályázati támogatásból nem csak a Szentgyörgyvárra vezető útszakasz újul meg, hanem több zártkerti utat is felújítanak. Ez jelentős fejlődést jelent Alsópáhoknak, és mindazoknak, akik a település érintett részein élnek – a Keszthelyi TV híradása szerint.