Alsóörs 16 ezer négyzetméteres parti ingatlant kapott (veol.hu)

Mintegy 16 ezer négyzetméteres vízparti területet kapott önkormányzati tulajdonba Alsóörs, köszönhetően a kormányzat döntésének, illetve Kontrát Károly országgyűlési képviselő támogatásának. Kontrát Károly képviselő kiemelte, Alsóörs polgármestere kereste meg azzal, hogy a vízparti területet szeretné az önkormányzat közösségi célra megkapni, ezzel a Balaton megközelíthetőségét mindenkinek még jobban tudnák biztosítani. 

Mindig is segítette Alsóörsöt, a helyieket, illetve a vendégeket Kontrát Károly országgyűlési képviselő, felsorolni is nehéz, hogy mi mindent köszönhetünk neki – fogalmazott Hebling Zsolt a veol.hu tudósítása szerint. A polgármester hozzátette, ezúttal óriási ajándékot kaptak a magyar államtól, melyben szintén nagy szerepe volt a képviselőnek. Felidézte, 2018 óta a vízparti ingatlanok vagyonkezelője az önkormányzat, de most ezeket a területeket tulajdonba is megkapták az államtól, mely mintegy 16 ezer négyzetméteren lévő négy ingatlant érint. Így továbbra is nyitott közterületként működik a terület, ahová bárki bemehet, sétálhat.

Az ingatlanokat érintő terveikről kifejtette, vízisport-szakosztályt indítanak, melyre nagy igény mutatkozik. Egyik épületben, mely korábban üdülőként működött, nyári vitorlástábort, illetve évközi programokat terveznek, elsősorban gyermekeknek. Itt kap helyet a vízimentők telephelye is.

Hebling Zsolt a már meglévő kikötőről elmondta, építéskor lebontották a kerítést, és most bárki sétálhat a vízparton, ahol horgászstégeket is telepítettek. Öt évvel ezelőtt jelentős állami támogatással a Szerdahelyi-dűlőben vásároltak meg ingatlanokat, ahová szintén terveznek parti sétányokat is.

– Példaértékű, ami Alsóörsön történt. Cél az, hogy kinyíljon a Balaton és mindenki használhassa – vélekedett a település polgármestere.